Eli Hämeenkyrössä oltiin Epelin ja minun ensimmäisessä voittajaluokan etsintäkokeessa, ja meni aikalailla putkeen, kuten otsikosta näkyy Nauru. Jarkko oli mukana seurana, mikä oli ihan kiva, ettei tarvinnu yksin ajella. Aamulla lähdettiin kello kuusi, ja illalla oltiin kotona pikkasen myöhemmin. Ja tähän aikatauluun ehdittiin vielä käydä syömässä Tampereen kinkkilässä Hymy, eli perin sujuvasti meni koko koe, vaikka oli vaan yksi tuomari. Mukava ja leppoisa päivä kaikkinensa!

Seuraavassa sitten erittelyä osa-alueittain...

Jälki 38p.: Otti takajäljen, josta -2p. Muuten ok. Toinen kulma oli pikkasen ennen metsäautotietä, jota tarkisteli kun ollaan näitä ylityksiä tehty. Kulman jälkeen vähän kuormittumista joka Epulla näkyy "huohotteluna" ja nenän nousemisena. Tarkensi kuitenkin taas esineen jälkeen .

Jälki on meidän heikoin osa-alue näiden kuormittumisasioiden vuoksi, ja siksi olenkin aina enemmän kuin tyytyväinen kun siitä suoriutuu. Toiveissa myös on että kun päästään treeneissä eteenpäin niin tämäkin vähenee... ettei se "taivas niskaan tipukaan, vaikkei pysty jäljestämään kuten pellolla"Yllättynyt Ainakin juuri näin kävi haun kanssa pidemmässä juoksussa; kun tilanne vaan rauhoitettiin, niin ylimääräinen painekin poistui. 

Esineruutu 20p.: Josta nousi kaksi esinettä. Jostain syystä ruutu vei koiraa vasemmalle takakulmaan reilusti alueen ulkopuolelle. Niin reilusti että jouduin tähän puuttumaan useampaan kertaan. Tämäkin on meillä ylimääräisen kuorman paikka, jos paljon joutuu työskentelyyn puuttumaan, ja niin se etuesine sitten jäi.

Pudotetun esineen nouto 20p.: Meni koko lailla täydellisesti. Pientä käskytystä jouduin antamaan esineen pudotessa, mutta muuten ok. Eli tuntuisi siltä, että treenit sitten edellisen kokeen on tuottaneet tulosta Nauru

Pienesineruutu 20p.: Oli aivan täydellinen, kuten edellisessäkin kokeessa. Koira oli keskittynyt ja rauhallinen, kuitenkin työskenteli määrätietoisesti.

Henkilöetsintä 77p.: Haku meni koko lailla vanhalla rutiinilla. Erityisen tyytyväinen olen siihen, ettei tullut pois toisen maalimiehen hajulta vaikka huusin juuri kriittisessä kohdassa kun oli jo melkein piilon vieressä Huuto Kolme pistettä meni työskentelystä syystä että... Herra Epeli nosti koipea kun oltiin palaamassa ekalta maalimieheltä keskilinjalle!!! Noloa Nolostunut

Tottelevaisuu 85p.: No, tähän EN ollut tyytyväinen. Seuraamisessa oli ajoittain väljä eikä keskittynyt. Istumisessa jäi seisomaan TAAS. Seisomisessa otti askeleita perään, tämä on nyt uusi juttu jota jo kerran aiemmin kokeissa tehnyt. Eteenmenossa eteni pätkän ja meni maahan. Uusi käsky ja sama juttu. Liikkeen uudelleenopetus vielä vaiheessa... katsellaan, katsellaan.

Eli kurinpalautusharjoituksia tiedossa, jotka itseasiassa jo alkaneetkin Silmänisku Ruokailut ainakin seuraaviin jälkikokeisiin saakka vain ja ainoastaan tekemisestä. Eli suhaamista kentälle ja metsään siis tiedossa ainakin kerran päivässä vaihteleviin vuorokaudenaikoihin. Kaikkea se teettää tämä koirankoulutus, etten sano.

Muutenhan noi tottispisteet näyttää tänä keväänä aikalailla samalle linjalle asettuneen... 84-88-86-85

Etsintäkokeen opetukseenkin täytyy olla tyytyväinen. Kolmella kokeella ollaan saatu voittajatulos, vaikka ensimmäistä kertaa tässä lajissa ja treenattu koko lailla oman pään mukaan. Koska nyt näinkin hyvin menny, niin ajatuksena on, että Kellokisoihin lähdetään tätä kokeilemaan. Ja toivottavasti tulee muitakin, että saadaan kunnon kisa aikaiseksi!

Tulostaulu

1247177028_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Norma oli mukana kokeessa; tottakai Hymy Tällaiset tilaisuudet on aina tosi hyvää oppia penikoille. Paljon ihmisiä joita voi kiusata käkättämällä Nauru Ruokailu on saanu meillä uusia muotoja; neiti siilaa annoksestaan herkkupalat ja jättää nappulat jäljelle. Täytyy oikeen ihmetellä miten on mahdollista erotella riisinjyvät ja mahalaukku turvonneista nappuloista jotka sekaisin... täytyy vissiin ottaa kohta tehosekoitin peliin!

Norma päiväunilla omassa lootassaan... "ai minäkö muka ronkeli vai?"

1247177047_img-d41d8cd98f00b204e9800998e